Red Services
Image default
Zorg

U en anderen veilig met een EHBO cursus

Veel mensen volgen vandaag de dag, vaak door middel van het bedrijf waar zij werken of aan de hand van een onafhankelijke associatie in de buurt, een behulpzame EHBO cursus. Het achterliggende idee is dat je, met de kennis die je opdoet tijdens een dergelijke cursus, mensen het leven zou kunnen redden. Veel mensen vinden dit vanzelfsprekend een mooi idee en wijden daarom graag hun tijd aan een EHBO cursus, zodat zij misschien snel te hulp kunnen schieten als iemand in de nabije omgeving in de problemen komt en hulp nodig heeft.

Snel reageren

EHBO is een afkorting van “Eerste Hulp Bij Ongelukken”. Je hoort het al: Eerste is het meest belangrijke gedeelte van die zin. Je moet er heel snel bij kunnen zijn, want als iemand zich heeft bezeerd en moet wachten op een ambulance of ander professionele hulpverleners is het misschien al te laat. Er is een soort brug nodig in de tijd tussen het ongeluk en het moment dat hulpverleners kunnen arriveren. EHBO-verleners worden geacht deze brug te vormen door het slachtoffer lang genoeg te helpen totdat de professionele hulpverleners het kunnen overnemen. Daarom is het nemen van een EHBO cursus een goed idee.

Veel om te leren

Wat je leert bij een EHBO cursus is om snel, verstandig en besluitvaardig te reageren. Je kunt als EHBO-verlener voor allerlei situaties komen te staan, maar de rode draad is altijd dat jij op de best mogelijke wijze moet reageren zodat de uitkomst zo goed mogelijk was. Een EHBO cursus is hierbij helpend, omdat je oefent met het aanpakken van veel verschillende scenario’s zodat, als deze scenario’s zich in het echte leven mochten voordoen, je helemaal klaar staat om te doen wat er nodig is, en om te laten wat niet verstandig is of niet relevant aan de situatie.