Red Services
Image default
Aanbiedingen

De visgraat rage: waarom iedereen gaat voor dit vloerpatroon

Het lijkt wel of overal waar je tegenwoordig kijkt iemand enthousiast is over visgraat vloeren. En het zijn niet alleen nieuwbouw- en verbouwingsprojecten die aan deze rage meedoen; zelfs bedrijven springen op de visgraat bandwagon en gebruiken het opvallende vloer patroon om een vleugje elegantie aan hun kantoorruimte toe te voegen. Dus wat is het met visgraat vloeren dat iedereen zo enthousiast maakt? Laten we het eens nader bekijken.

De unieke uitstraling van visgraat vloeren

Visgraat vloeren danken hun naam aan het kenmerkende patroon dat ze vormen en dat lijkt op het skelet van een haringvis. De tegels worden in een zigzag formatie gelegd, waarbij elke volgende rij een halve tegel verschuift. Dit creëert een illusie van beweging en diepte, vooral in combinatie met contrasterende kleuren of afwerkingen. 

Visgraat Vloeren bestaan al eeuwen

Ze waren zelfs populair in het Victoriaanse tijdperk – maar ze zijn de laatste jaren weer populairder geworden dankzij hun vermogen om elke ruimte visueel aantrekkelijk te maken. Of je nu op zoek bent naar een subtiele manier om wat warmte toe te voegen aan je kantoor of een dramatisch statement wilt maken in je woonkamer, visgraat vloeren kunnen je helpen het gewenste uiterlijk te bereiken.

Eenvoudig onderhoud en duurzaamheid

Visgraat vloeren zijn niet alleen mooi; ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden en uiterst duurzaam. Dankzij het zich herhalende V-vormige patroon is het minder waarschijnlijk dat vuil en puin in de kieren en spleten van visgraat vloeren terechtkomen, waardoor ze gemakkelijker schoon te maken zijn dan andere soorten vloeren. En omdat de tegels in elkaar grijpen, hebben visgraat vloeren ook minder kans op waterschade of kromtrekken. 

Als je nieuwe vloeren voor je huis of kantoor overweegt, moet visgraat zeker bovenaan je lijstje staan. Dankzij het unieke uiterlijk en het gemakkelijke onderhoud worden visgraat vloeren steeds populairder bij zowel huiseigenaren als bedrijfseigenaren. Mis deze trend niet; kijk op de website van Bebo Parket en installeer vandaag nog visgraat vloeren!