Red Services
Image default
Auto's en Motoren

Private lease of kopen?

Het gebruik van een lease auto stijgt enorm snel in populariteit. Elk jaar worden er meer auto’s geleast en de lease markt ondergaat doorlopend ontwikkelingen. Een van die ontwikkelingen sinds een aantal jaar is privé leasen, oftewel private lease. Dit is bedoeld voor particulieren die willen profiteren van de voordelen van een lease auto. Leasen is dus niet meer alleen voor zakelijke klanten als zelfstandig ondernemers en bedrijven. Iedereen die graag een auto tot zijn beschikking zou willen, maar niet lang wilt sparen voor die grote investering, heeft de mogelijkheid tot leasen.

Prijsfactoren

Wil je goedkoop auto leasen, dan moet je op een aantal dingen letten. De prijzen verschillen per aanbieder en hangen van een aantal factoren af. Een belangrijk aspect is de cataloguswaarde van de auto, waarbij dus grote verschillen kunnen bestaan tussen automodellen. Daarnaast zijn eventuele extra auto-accessoires, zoals navigatie, van invloed en het aantal kilometers dat je er jaarlijks mee denkt af te leggen. Op basis hiervan wordt een leasecontract opgesteld en betaal je maandelijks een vast bedrag. In dit bedrag zijn veel zaken inbegrepen, wat het leasen zo aantrekkelijk maakt omdat je zorgeloos kunt rijden. Dit zijn onder andere kosten voor onderhoud, reparaties, autoverzekeringen, wegenbelasting en wegenhulp.

Is leasen goedkoper dan kopen?

De auto blijft officieel eigendom van de leasemaatschappij en moet dus weer ingeleverd worden aan het eind van het contract. Bij zakelijk leasen is er echter wel de optie om de auto aan het eind van het contract in je bezit te krijgen. Daar betaal je uiteraard ook meer voor. Of leasen goedkoper is dan kopen is moeilijk vast te stellen; in sommige gevallen wel en andere gevallen niet. Je kan offertes aanvragen en berekenen waar het leasebedrag op uitkomt over de gehele leaseperiode, en hier autoverzekeringen, wegenbelasting en geschatte kosten voor onderhoud van aftrekken. Dit kun je vergelijken met geschatte kosten voor een gekochte auto en alles wat hierbij komt kijken

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/