Red Services
Image default
Aanbiedingen

Geef je oude meubels een nieuw leven!

Een van de beste dingen die je kan doen is oude meubels een nieuw leven geven. Zo worden er immers veel grondstoffen verbruikt bij het maken van nieuwe meubels. Daarbij is er nog een ander voordeel: oudere meubels zijn vaak steviger, waardoor ze langer meegaan Dit kan op veel verschillende manieren, dus we zetten ze hieronder voor jou op een rijtje.

 

1. Koop en verkoop

België en Nederland hebben veel online en offline platformen om oude meubels op te verkopen. Steeds meer mensen kiezen voor tweedehands, dus er is effectief wel een markt voor tweedehands meubels. Als je nieuwe meubels wil, is een tweedehands optie een goed idee. Let daarbij natuurlijk wel op verborgen gebreken. Als er wat gebreken zouden zijn, kan je altijd proberen om de prijs naar beneden te doen. Daarnaast kan je zelf je meubels verkopen. Zoals eerder gezegd is het het gemakkelijkste om online meubels te verkopen. Zorg hierbij altijd voor een veilige transactie, zodat je niet wordt bedrogen. 

 

2. Verleng de levensduur van je huidige meubels

Een andere manier om je meubels te doen herleven, is door de goed te onderhouden en te herstellen wanneer nodig. Een voorbeeld hiervan is een bank impregneren. Hierbij wordt een extra laagje op de stof van je bank aangebracht, waardoor vlekken minder snel zichtbaar zijn en minder schade aanrichten. Na enige tijd slijt dat laagje echter af en is het een goed idee om opnieuw de bank te impregneren. Een bank impregneren gebeurt door specialisten en is het vaak waard, aangezien je bank na het impregneren nog een lange tijd mee kan! Hetzelfde geldt ook voor het lakken van houten meubels, dat ervoor zorgt dat het hout langer beschermd is. 

 

3. Ga mee met de tijd en met je eigen interieur

Veel oude meubels kunnen gemakkelijk van kleur of stijl worden veranderd. Een oude kleerkast kan zo een nieuw kleurtje krijgen of je kan opteren voor een nieuw stofje over de zitstoel. Zo passen die oude meubels altijd wel in je interieur!

https://banklatenreinigen.com/bank-impregneren