Red Services
Image default
Aanbiedingen

How to: extra ruimte creëren in uw magazijn. 2 mogelijkheden

How to: extra ruimte creëren in uw magazijn. 2 mogelijkheden

Bijna ieder bedrijf met een magazijn dat een grote groeispurt doormaakt, loopt op een gegeven moment tegen hetzelfde, vervelende probleem aan: een tekort aan ruimte, bijvoorbeeld om goederen op te kunnen slaan. Een groeispurt kan betekenen dat u meer verschillende producten moet opslaan en dan soms ook nog eens in een grotere hoeveelheid. U wilt immers geen ‘nee’ verkopen, want dat kan betekenen dat u juist weer (soms vrij grote) klanten kwijtraakt. Om dit soort situaties te voorkomen, is het belangrijk dat u het ruimtegebrek tijdig opmerkt en dat u op zoek gaat naar een passende oplossing. Een verbouwing of verhuizing van uw bedrijf is niet altijd mogelijk of wenselijk, maar gelukkig zijn er ook andere oplossingen te bedenken. In deze blog willen we graag twee van dit soort mogelijkheden om extra ruimte in uw magazijn te creëren toelichten.

 

De lucht in

Een goede eerste stap om meer opslagruimte te verkrijgen, is om te kijken waar er nog speelruimte zit om ‘de lucht in te gaan’. Hiermee doelen we uiteraard op het gebruik van stellingen. Stellingen zijn grote, hoge open kasten die vooral in magazijnen worden ingezet. Door optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte in de hoogte, kan er eigenlijk op een zeer eenvoudige manier meer opslagruimte gecreëerd worden. Stellingen nemen over het algemeen weinig vloeroppervlak in beslag, terwijl er wel behoorlijk veel goederen in opgeslagen kunnen worden. Let er hierbij op dat u de producten waar u vaak bij moet niet helemaal bovenaan plaatst. Door de hardlopers op ‘grijphoogte’ te houden kunt u er gemakkelijk bij.

 

Een extra verdieping

Een andere optie is om een extra verdieping te plaatsen tussen de vloer en het plafond van het magazijn. Een dergelijke vloer wordt ook wel een entresolvloer genoemd. ‘Entre’ is Frans voor ‘tussen’ en ‘sol’ vertaalt zich als ‘vloer’. Omdat entresolvloeren zelfdragende constructies zijn, hoeft u geen bestaand vloeroppervlak in te leveren. Wel krijgt u er in één klap heel veel extra ruimte bij. Ruimte die op verschillende manieren benut kan worden. Zo kunt u het verkregen vloeroppervlak uiteraard inzetten als permanente extra opslagruimte, maar ook als tijdelijke oplossing om de seizoensdrukte en de piekverkopen op te vangen. Een entresolvloer is net zo makkelijk te demonteren als te monteren. Ook uitbreiden behoort tot de mogelijkheden. Een zeer veelzijdige vloer dus!

 

https://www.noltemezzanine.nl/