Red Services
Image default
Aanbiedingen

Puzzelaars gebruiken steeds vaker het internet

In Nederland is sinds 2008 het aantal puzzelaars die gebruikt maakt van hulpmiddelen online toegenomen met 234%. Waar voorheen nog voornamelijk gebruik werd gemaakt van puzzelwoordenboeken met een harde cover, lijken de puzzelaars nu ook het internet gevonden te hebben.

Niet gek, waar natuurlijk tegenwoordig iedereen over een smartphone beschikt is het natuurlijk online veel gemakkelijker om online puzzelwoorden op te zoeken. Er zijn vandaag de dag veel sites die de puzzelwoordenboeken met data van o.a. van Dale online publiceren. Denk bijvoorbeeld aan puzzelwoordenboek.net waar je terecht kunt voor synoniemen, kruiswoordpuzzels en veel meer.

Waar in 2008 maar 3% van de puzzelaars ooit een smartphone of computer had gebruikt om een puzzel op te lossen is dit inmiddels opgelopen naar 59%. Ja inderdaad, dat is wel een verschil. Alleen onder de mensen boven de 75 ligt het percentage ‘online puzzelwoordenboek gebruikers’ nog maar onder de 10%. Al hebben wij bij dit in onderzoek (onder 500 puzzelaars) niet gevraagd of zij dit wel eens laten opzoeken door hun (klein)kinderen.

Conclussie: De puzzelwereld verschuift. De puzzels worden nog graag op papier/in boek gespeeld, maar de hulpmiddelen online worden enorm gewaardeerd. 

http://www.puzzelwoordenboek.net