Red Services
Image default
Auto's en Motoren

Wat is het verschil tussen een bedrijfswagen leasen en een personenauto leasen?

bedrijfswagen leasen en bedrijfsauto leasen 

Naast een bedrijfswagen leasen kun je ook een personenauto leasen. Het grootste verschil is dat deze laatste categorie ook door particulieren kan worden geleased. Een personenauto mag je dan ook gewoon voor privé kilometers gebruiken, deze hoef je niet uitsluitend voor zakelijk verkeer in te zetten. Het verschil is dan ook dat bepaalde fiscale voordelen niet gelden als je privé een auto leaset die wel van toepassing zijn bij zakelijke lease en dus ook bij het leasen van een bedrijfsauto.

De registratie van een leaseauto bij het BKR in Tiel

Een bedrijfsauto wordt op naam van een onderneming geleased. Ook als dit een eenmanszaak is wordt er toch onderscheid gemaakt tussen de privé persoon en het bedrijf. Dit heeft als groot voordeel dat je als privé persoon geen BKR-registratie krijgt als je een bedrijfsauto gaat leasen. Dit gebeurt wel als je privé een auto leaset. Dit wordt namelijk gezien als een lange termijn financiële verplichting. En dit kan dus gevolgen hebben als je een lening wilt afsluiten of een hypotheek voor de aankoop van een huis. De verplichtingen in een privé leasecontract worden meegenomen bij je maandelijkse vaste lasten en dit heeft tot gevolg dat je minder kunt lenen. Een bedrijfswagen heeft geen invloed op je privé situatie als de auto op naam van je bedrijf wordt geleased.

Zijn er verder nog verschillen?

Bij het leasen van een bedrijfswagen kan de bepaling worden opgenomen dat er door meerdere mensen in mag worden gereden. Het is dan wel zaak om de kilometers goed te noteren zodat duidelijk is wie hoeveel kilometer met de auto heeft gereden. Maar dit is meer voor de administratie van het bedrijf. De leasemaatschappij is alleen geïnteresseerd in het totaal aantal kilometers per jaar om te beoordelen of dit onder het afgesproken maximum blijft. De fiscus is alleen geïnteresseerd in het feit of er zakelijke kilometers met de auto zijn gereden, privé kilometers is slechts beperkt toegestaan, ga je daar overheen dan betaal je extra belasting.

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/