Red Services
Image default
Bedrijven

Last van waterschade, laat het oplossen door een elektricien

Krijg je vaak waterschade maar je weet niet waarom? De kortsluitingen/waterschade kan je krijgen omdat er natuurlijk water op een apparaat komt. Kijk goed hoe het kan komen. Meestal gebeurd het omdat er water uit de badkamer stroomt. Het meeste voorkomende ongeval is dus dat het door de badkamer komt. De kortsluitingen komt het meest voor omdat het door ouderdom komt. De kabels kunnen tegen elkaar schuren en zo opengaan. Vaak komt het ook door stof dus maak goed je meterkast schoon en alle stopcontacten doe niks in een gat maat maak de omheining schoon. Je kan jezelf elektrocuteren als je iets in een gat stopt. Dus pas daar goed voor op. 

Warmte

In de meterkast is het altijd het warmst in je huis omdat de kabels veel warmte afgeven. De meterkast is meestal wel goed geïsoleerd door de mens dat er daardoor geen probleem uit kan gaan voortkomen. Wanneer er teveel warmte is in een meterkast dan kan er vuur ontstaan en zo gaat alles kapot in je huis of alleen in de meterkast. De groepenkasten kunnen ook niet heel goed tegen de warmte. Daarom moet je goed om de week of om de maand bekijken of er niks mis is met je meterkast.

Checken of alles goed zit

Je moet ook om de week kijken of er niks mis is met je groepen en draden in de meterkast. Je moet bekijken of de draden niet helemaal tegen elkaar zit en dat het niet te veel warmte afgeeft. Stof alles goed af in de meterkast dus zodat de warmte niet meer word. Stof zorgd voor dat de apparaten niet zo goed kunnen werken en dat de hitte meer wordt dus dat moet je echt goed schoonmaken. De apparaten kan je ook weleens helemaal schoonmaken gebruik geen water!