Red Services
Image default
Bedrijven

Tips voor SEO webteksten

De geheimen van goede SEO webteksten

SEO webteksten schrijven kun je gewoon leren. Het klinkt misschien als iets exotisch, maar eigenlijk heeft het meer te maken met het volgen van bepaalde regels. SEO staat dan ook voor search engine optimization, of in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Dat houdt in dat je een website zo inricht dat zoekmachines de site waarderen en daardoor hoog in de lijst met zoekresultaten zetten. In het geval van SEO webteksten betekent dat, dat je bepaalde steekwoorden meerdere malen verspreid in een tekst gebruikt.

 

SEO webteksten schrijven op bestelling

SEO is natuurlijk niet zo belangrijk voor particulieren. Het is vooral belangrijk voor bedrijven, die websites gebruiken om klanten te trekken. Zulke ondernemingen zijn uiteraard gebaat bij een zo effectief mogelijke webtekst. Omdat de meeste bedrijven geen SEO specialisten in huis hebben, bestellen zij hun teksten bij professionele tekstschrijvers, die weten aan welke voorwaarden een webtekst moet voldoen voor een goede waardering door zoekmachines. De meeste bedrijfsinformatie op het web wordt dus gewoon op bestelling geleverd aan bedrijven die content nodig hebben voor hun website.

 

De kneepjes van het vak

SEO webteksten schrijven leer je vooral door het te doen. Er zijn dus ook stageplekken voor te vinden. Het helpt uiteraard we als je een goed taalgevoel hebt met bijbehorende taalbeheersing. Het is namelijk belangrijk dat een webtekst prettig leest. Dat zorgt er voor dat mensen langer op een site blijven. Daarnaast is het belangrijk om de juiste steekwoorden een aantal malen verspreid in een tekst te gebruiken, zodat zoekmachines weten dat ze bij bepaalde zoekopdrachten naar jouw site moeten doorverwijzen. Het is dus belangrijk om de juiste steekwoorden te weten en die op een manier in de tekst te verwerken die niet gekunsteld aanvoelt.

 

Schrijf voor je publiek

Een website heeft een beoogd publiek en het is belangrijk om de juiste toon te vinden. Het leest niet prettig als je informatie krijgt uitgelegd als ware je een peuter. Aan de andere kant zit de lezer waarschijnlijk ook niet te wachten op een wetenschappelijke verhandeling. De meeste teksten op websites zijn bedoeld voor een breed publiek. Dat houdt in dat je jargon moet zien te vermijden. Ook kinderlijk en al te academisch taalgebruik zijn uit den boze. Zorg ervoor dat je de zaken goed uitlegt, want de meeste bezoekers zijn leken op het onderwerp. Ze komen juist naar de website om jouw tekst te lezen voor uitleg.

https://www.textmakelaar.nl/