Red Services
Image default
Gezondheid

Met angst omgaan door middel van de Regel van Drie

Wat is de regel van drie?
De regel van drie is een strategie die mij werd aanbevolen door een therapeut. Als ik me gestrest voel, sta ik mezelf alleen toe energie te besteden aan het piekeren over drie dingen tegelijk. Ik visualiseer een boom met drie takken erop, met aan elke tak een zorg toegewezen. Nadat de boom vol is, is dat alles – geen extra zorgen mogen mijn mentale ruimte overnemen.

Als ik bang ben voor een deadline, is dat een tak. Als ik denk aan het stressvolle weekend dat voor de deur staat, is dat de tweede tak. Daarna kan ik nog maar over één ding in paniek raken. Als mijn boom al op zijn maximum staat als mijn taxi vast komt te zitten in het verkeer en het risico bestaat dat ik te laat kom voor een belangrijk interview, moet ik ofwel een van de andere takken verlaten of ervoor kiezen om me geen zorgen te maken over de huidige situatie.

Eenvoudige strategieën
In het begin leek de regel van drie te eenvoudig om echt nuttig te zijn, maar het heeft me echt geholpen om dingen in perspectief te plaatsen. Als ik mijn zorgen elke dag moet beperken tot slechts een paar die het “de moeite waard” zijn om erover te benadrukken, is een eye-opener. Door op deze ongecompliceerde manier over mijn angsten na te denken, wordt het duidelijk dat hoewel sommige van mijn problemen bruikbare oplossingen hebben en andere volledig buiten mijn controle liggen, me zorgen maken ook weinig helpt.

Natuurlijk is zorgen maken de menselijke natuur. De meesten van ons zullen van tijd tot tijd stress hebben over zowel grote als kleine dingen – en dat is oké. Er zijn veel strategieën die u kunt toepassen om een ​​angstige geest te kalmeren. Ik merk dat deze strategie helpt om de zaken onder controle te houden wanneer angstige gedachten meer energie in mijn leven in beslag nemen dan ze waard zijn. We verdienen het om onze dagen door te brengen met meer te doen dan alleen maar gestrest te zijn, en deze techniek kan je daarbij helpen.

Dus vraag jezelf de volgende keer dat je overweldigd wordt af: “Maakt dit mijn top drie?” Zo niet, dan moet je het laten gaan.

https://nickdewaard.nl/