Red Services
Image default
Hobby en vrije tijd

schilderen en materialen

 

Schilderen en materialen

Schilderen is het met een penseel, kwast of roller aanbrengen van een verf laag met kleur op een voorwerp. Dit voorwerp kan steen, papier, glas of iets anders zijn. Ook kun je natuurlijk alles ermee maken wat je zelf wilt. Iedereen kan schilderen op zijn eigen manier!

 

Deze spullen moet je zeker hebben

Om te kunnen schilderen heb je natuurlijk wel materialen nodig deze kan je op veel verschillende sites kopen.

-Schilders doeken of papier

-Maskeertape

-Penselen plat en rond in verschillende maten

-De verf

-Palet met afscheurbare vellen papier

-Setje met palet messen

-Gesso primer

Het merk dat je uitkiest is aan jezelf je hebt namelijk verschillende soorten verf materialen van goedkoop tot duur. Deze keus is helemaal aan jezelf. Wel is het zo dat een penseel van €1,00 niet zo goed is of zo lang mee gaat als een penseel van €5,00 de midden maat is goed genoeg om je werk goed te kunnen doen.

 

verf

. Aquarelverf, deze verf moet jezelf vloeibaar  maken door er water aan toe te voegen. De verf word tegenwoordig vaak gebruikt voor brushlettering. Acrylverf, is snel drogend en watervast. acrylverf hecht zich op veel ondergronden zoals hout, papier en stof ook is het makkelijk te mixen met andere producten om de verf bijvoorbeeld meer te laten glanzen of om er glitter door heen te doen. Olieverf, een traditionele verf om mee te schilderen. Het mengt makkelijk met andere kleuren en smeert zich lekker en makkelijk uit. Plakkaatverf, lijkt veel op aquarelverf deze dekt wel veel beter en is intenser van kleur in tegenstelling tot aquarelverf. Plakkaatverf droogt helaas alleen goed op papier en word afgeraden om op een andere ondergrond te gebruiken. Er is geen verf beter voor beginners het ligt er per persoon aan met welke verf je beter over weg kunt en welke niet. De verf kun je op verschillende plekken kopen. De kwaliteit van de verf van de action is natuurlijk veel minder goed dan als je verf koopt bij een speciaal zaak maar als je bij de Xenos of ergens anders verf vind wat jou fijn lijkt om mee te beginnen kan je dit zeker doen.

http://www.schildersezel-enzo.com/product-category/verf/