Red Services
Image default
Hobby en vrije tijd

Veilig Buitenspelen

Als ouder is het natuurlijk jouw missie om je kind zo goed mogelijk op te voeden. Je wil dat jouw kind zich goed ontwikkeld en een gezond leven leidt. Wat daarbij in de jonge jaren van je kind belangrijk is, is buitenspelen. De kinderen zijn dan erg gezond bezig, daarnaast draagt het zeer positief bij aan hun sociale ontwikkeling. Kinderen die veel buiten spelen doen veel ervaringen op waardoor ze ook slimmer worden. Wanneer een kind in een boom klimt en eruit valt heeft dit kind wat nieuws geleerd. Zo leert een kind dus ook beter risico’s inschatten.

 

Tijdens het buiten spelen ben je als kind over het algemeen constant in beweging. Dit zorgt ervoor dat je als kind al heel vroeg heel gezond bezig bent. Het lichaam ontwikkelt zich zo op een sterkere manier dan wanneer een kind enkel binnen tv zou kijken en zou zitten gamen. De motoriek wordt op deze manier ook veel beter en hier zul je op latere leeftijd zeker profijt van hebben.

 

Naast het positieve effect wat het heeft op het lichaam heeft het dus ook zeker een positief effect op het sociale gedrag. Door samen buiten te spelen leren kinderen om met anderen individuen om te gaan. Samen spelen en dingen ontdekken schept een sterke sociale band.


Om samen te kunnen spelen moeten kinderen natuurlijk wel mogelijkheden hebben om buiten te spelen. Wanneer er geen speelgelegenheden zijn zullen kinderen zelf naar locaties gaan zoeken om te spelen wat misschien gevaarlijke situaties op zal leveren. Zo zullen kinderen misschien gaan voetballen dichtbij een drukke weg. Dit is natuurlijk heel erg gevaarlijk. Een goede oplossing om dit soort situaties te voorkomen is buitenspeelgoed. Wanneer je een speeltuin creëert met buitenspeelgoed voorkom je dat kinderen op gevaarlijke plekken gaan spelen. Probeer met de buurt en de gemeente af te spreken waar er buiten speeltoestellen geplaatst moeten worden om een veilige plek voor kinderen te maken waar zij buiten kunnen spelen.

https://www.buitenspeelgoed.nl/