Red Services
Image default
Kinderen

Zelf je lever ontgiften met deze simpele tips

Iedereen weet dat alcohol heel slecht is voor je lichaam en in het bijzonder voor je lever. Alcohol is een giftige stof en zelf je lever ontgiften na een stevige hoeveelheid alcohol is dus geen slecht idee. Er zijn allerlei middeltjes om dit te doen van koffie drinken tot hetzelfde drankje van de vorige avond opnieuw drinken. Werken ze ook echt om je lever te ontgiften?


Anti kater middel Premulon

 

Vermijd alcohol de dag nadien

Het is wel degelijk een fabeltje om koffie te drinken of het drankje te nuttigen waardoor je juist zo ziek bent geworden. Koffie drinken kan inderdaad helpen maar zelf je lever ontgiften zal je hier niet mee doen. Het zal je hoogstens een wakker gevoel geven. Drink ook zeker niet opnieuw het drankje van de avond ervoor. Alcohol trekt vocht uit je lichaam en dat is net wat er al in overvloed gebeurd is dus wil je je kater echt niet nog erger maken.

 

Anti kater middel

Een middel tegen alcohol innemen is niet altijd meteen de beste optie, maar kan zeker voor verlichting zorgen. Wat je dan bijvoorbeeld kan nemen tegen een kater is een anti- katerpil genaamd premulon. Je moet weten dat je lever er normaal gezien 1 uur tot 1,5 uur over doet om 1 glas alcohol zoals wijn of bier af te breken. Premulon bevat Asparagine en deze stof zal je lever een handje helpen om de alcohol af te breken. Dit orgaan kan al de afbraak van alcohol immers niet alleen aan. In combinatie met vitamine c is deze dus een ideaal middel om je lichaam sneller te laten herstellen van drank.

 

Water en sinaasappelsap

Wat je wel kan drinken is heel eenvoudig: houd het de dag van je kater gewoon op water. Je lichaam en lever hebben enorm veel afgezien door je overvloedig drankgebruik en je lichaam en hersenen zijn hierdoor helemaal gedehydrateerd geraakt. Genoeg water drinken zal er voor zorgen dat je lichaam en hersenen terug vocht opnemen waardoor je je snel beter zal gaan voelen. Drink desnoods ook nog een glaasje sinaasappelsap. Dit is een bom van vitamine C en alcohol breekt vitamines en mineralen af. Een vitamine C boost kan dus ook een hulp zijn!

 

Lichte sport en ijskoude douche

Als je lever al een deel van de alcohol heeft afgebroken, kan je overwegen om een lichte sportprestatie te gaan doen. Je moet niet overvloedig gaan lopen of boksen want dat is geen goed idee met een kater en bovendien zal je dit niet lang volhouden of maak je het alleen maar erger. Ga gewoon een paar rondjes lichtjes joggen en zweet de alcohol uit je lichaam. Neem, als je thuiskomt, daarna een ijskoude douche. Dit zal voor een schrikeffect zorgen waardoor je er een pak beter en alerter uit komt. Hopelijk werken een van deze anti- kater tips voor jou om de dag voor jou wat aangenamer te maken en om je lever te laten herstellen. Hopehop