Red Services
Image default
Vakantie

Reis naar de Bahama’s

 

Wanneer je op vakantie graag wilt duiken in de blauwe zee, loungen in hippe strandtenten, kajakken rond de velen grotten of rond wilt struinen in plaatsjes waar vroeger piraten heersten zijn de bahama’s de ideale bestemming voor jou. Het is een waar paradijs op aarde te noemen.

 

De Bahama’s werden in 1492 door Christoffel Columbus ontdekt in 1492. De eilanden werden in 1973 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk, wel maken ze nog deel uit van het Britse Gemenebest.

 

Het belangrijkste eiland van het eilandenrijk is New Providence. Er zijn maar veertig eilanden die ook daadwerkelijk bewoond zijn, het grootste eiland is Andros. De Bimini-eilanden liggen ten noordwesten. Ook een bekend eiland is Grand Bahama met de op één na grootste stad Freeport.

 

Het paradijs is inmiddels wel ontdekt door toeristen, het ligt namelijk maar 180 kilometer verwijderd van Fort Lauderdale wat in de Verenigde Staten ligt. Het is in de steden druk, hier kun je dan ook naar het strand of luxe winkels bezoeken. De prijzen zijn er over het algemeen erg hoog. Wanneer je je buiten deze gebieden bevindt wordt het rustiger en zul je echte leven op de Bahama’s meemaken.

 

Er zijn namelijk voldoende rustige plekjes. De eilanden bestaan uit een archipel van ongeveer 700 eilanden. Een van de grote toeristische bezienswaardigheden is de onderwaterwereld van de Bahama’s. Er zwemmen hier door de warme golfstroom aardig wat haaien rond. Verder tref je hier een prachtige onderwaternatuur met koraalriffen en mangrovebossen. Via Kras reizen kun je makkelijk reizen boeken naar de Bahama’s zodat je deze hoogtepunten zelf kunt beleven. Lees ook zeker de kras reizen ervaringen.

 

In de zeventiende eeuw waren het vooral piraten die hun zilver in de hoofdstad Nassau spendeerden, tegenwoordig zijn dit vooral de Amerikanen. Het is een erg gewilde bestemming onder de Amerikanen door de goedkope sieraden, parfums en rum.

 

Er is daarnaast ook veel cultuur te vinden op de Bahama’s. Wanneer je je meer wilt terugtrekken kunnen we Grand Bahama aanraden. Dit is een van de eilanden waar je je kunt terugtrekken voor avontuur en het eco-toerisme. Je kunt hier heerlijk wandelen, kajakken en zwemmen met dolfijnen.

 

https://www.dalreizen.nl/