Red Services
Image default
Verbouwen

Meer dan alleen functioneel; de decoratieve kracht van plankdragers

Als het op woondecoratie aankomt, zijn er veel manieren waarop u uw ruimte meer als thuis kunt laten aanvoelen. Een goede manier is het gebruik van plankendragers. Planken geven u veel verschillende opties om opslag en sfeer toe te voegen aan elke kamer, vooral als het planken zijn die aan de muur worden bevestigd. Bovendien kunt u met behulp van accessoires voor planken uw decoratie naar een hoger niveau tillen of dingen opbergen die nu waardevolle vloerruimte innemen in uw keukenkastjes of slaapkamerkasten. Dus of u op zoek bent naar een eenvoudige manier om uw spullen te organiseren of wat extra decoratie-ideeën wilt – planken, en plankdragers, zijn wat u nodig hebt!

Hoe haalt u het meest uit uw plankdragers

Door plankdragers te gebruiken, kunt u heel gemakkelijk allerlei verschillende soorten planken ophangen. Door de juiste plank indeling te kiezen, kunt u ervoor zorgen dat alles gemakkelijk te vinden is en er goed uitziet. Er zijn verschillende soorten en maten planken, dus kies de plank die het beste bij uw behoeften past.

Soorten plankdragers

De standaard plankdragers zijn van metaal, deze kennen we allemaal wel. Maar als je iets unieks wil voor in je huis, overweeg dan ook eens deze stijlen:

Industrieel – vooral in het uiterlijk onderscheidt deze soort zich van normale plankdragers. Ze zijn erg populair door hun stijl, maar zijn vaak ook bestand tegen weersomstandigheden. Hierdoor zijn ze erg geschikt om buiten te gebruiken.

Leer – een plank met lederen drager wordt vaak gebruikt om luxueuze voorwerpen tentoon te stellen. De drager geeft een exclusieve uitstraling aan de ruimte waarin deze wordt geplaatst. Tip; zorg er wel voor dat het leer bewerkt is om de levensduur te verhogen!

Blind – deze plankdragers worden aan de muur bevestigd en zijn niet zichtbaar aan de voorkant. Dit zorgt voor een strakke afwerking, doordat de planken lijken te zweven aan uw muur. 

Hopelijk heeft u door deze blog wat meer opgestoken over plankdragers en bent u klaar voor uw volgende project!