Red Services
Image default
Zakelijk

Wat zijn de curciale elementen van IAM

We zien de term steeds vaker voorbijkomen: Identity and acces management (IAM), maar wat is het nu precies en wat zijn de cruciale elementen? 

Als IAM eenvoudig uitgelegd moet worden, gaat het er vooral om dat de toegang van gebruikers, inloggegevens en account geautomatiseerd moet worden. Voor een bedrijf biedt dit veel voordelen en het is een stuk veiliger. 

Compliance

Vooral voor grote bedrijven is het op de juiste manier omgaan met gegevens erg belangrijk. Vaak is hier zelfs voor iemand in dienst. Door het op de juiste manier in te richten van IAM, ben je als bedrijf verzekerd dat je voldoet aan alle wetten en regels. 

De veiligheid

Dat je als bedrijf moet voldoen aan deze wetten en regels is natuurlijk niet voor niks. Dit zorgt er namelijk voor dat je een stuk veiliger kunt werken en dat alle gegevens beschermd zijn. Deze veiligheid is dan ook een cruciaal onderdeel van IAM.

Besparen van kosten

Het lijkt misschien of het een hoop geld gaat kosten om een IAM-systeem te gaan gebruiken en om ervoor te zorgen dat alles goed en soepel zal verlopen. Toch zorgt een dergelijk systeem er eigenlijk altijd voor dat je zal besparen op kosten. Doordat zaken een stuk efficiënter zijn ingericht, heb je minder last van problemen en vervelende zaken. In de loop der tijd verdien je de kosten dus ruimschoots weer terug. 

Makkelijk voor gebruikers

Misschien zeiden we het net al een beetje maar doordat alles een stuk efficiënter is ingericht, is de gebruikerservaring een stuk beter. Hier zullen alle medewerkers van een organisatie van profiteren. Medewerkers zullen niet langer problemen ervaring m.b.t. tot toegang tot bepaalde informatie of gegevens en account omdat iedereen toegang heeft tot de zaken waar dat nodig voor is. Gebruikersgemak en efficiëntie staan dan ook centraal bij een IAM-systeem.