Red Services
Image default
Internet marketing

Feedback

In het leven is het vaak belangrijk om feedback te krijgen. Zonder dat je feedback krijgt is het namelijk onmogelijk om je op bepaalde punten te ontwikkelen. Dit is ook de reden dat het geven van feedback in alle onderwijsinstanties zo belangrijk is. Voor een onderneming is het krijgen van feedback natuurlijk ook erg belangrijk. Wil je de dienstverlening optimaliseren dan zal je moeten weten waar de verbeterpunten in de ogen van de klant zitten. Helaas zijn nog niet alle bedrijven op de hoogte van het belang hiervan. Gelukkig zijn er ook bedrijven die wel het juiste pad volgen. Een mooi voorbeeld van zo’n bedrijf is de zoekmachine gigant Google.

Google is vooral bekend natuurlijk van de zoekmachine. Een toppositie google is iets waar veel bedrijven een moord voor doen, dit levert namelijk gegarandeerd meer klanten op. Nu kun je dit met behulp van een google adwords campagne opzetten bereiken. Maar Google heeft nog veel meer diensten. Zo heeft het bijvoorbeeld een eigen webbrowser genaamd Chrome. Nu heeft Google afgelopen week een extensie gelanceerd waarmee gebruikers van deze webbrowser feedback kunnen geven. Deze extensie kunnen gebruikers downloaden en ongeveer twee keer in de week kunnen ze dan een korte enquête in ongeveer drie minuutjes invullen.

Met deze feedback wil Google vervolgens weer de webbrowser verbeteren. Google heeft verzekerd dat de extensie enkel dit als doel heeft en dat het surfgedrag van de gebruiker niet in de gaten gehouden zal worden. Dit is toch altijd een gevoelig puntje omdat sommige mensen sowieso al hun twijfels hebben over het privacy beleid van Google. Toch is dit initiatief van Google een voorbeeld voor andere bedrijven want met feedback kun je het product dan wel de dienst sterk verbeteren. Vraag dus is wat vaker aan je klanten feedback want op de lange termijn wordt je hier als onderneming alleen maar sterker van!

http://www.economy.nl/