Red Services
Image default
Marketing

Met je website beter zichtbaar zijn en hoger in google komen?

Met je website beter zichtbaar zijn en hoger in google komen? Dat is tegenwoordig nog best een uitdaging. Toen ik 5 jaar geleden in de marketingwereld terecht kwam was het nog echt nodig om een ondernemer te overtuigen van de meerwaarde van een goede online zichtbaarheid. Vandaag de dag is dat niet meer nodig, maar als iedereen de meerwaarde ziet dan wordt de concurrentie uiteraard wel groter! Hoe kan je jezelf nu dan nog onderscheiden? We vertellen je er meer over in dit artikel. 

Zoekmachine marketing

De term zoekmachine marketing is een overkoepelde naam voor het vindbaar maken van je website en is gericht op de twee technieken die je kan toepassen: SEO & SEA.

SEO (Search Engine Optimalisation)

SEO is een techniek waar veel expertise voor nodig is. Je zorgt dan dat je jouw website dusdanig op orde hebt en optimaliseert op het gebied van techniek, content en autoriteit dat de zoekmachines jouw website vinden passen bij het zoekwoord en jouw website hoger in google plaatsen. Dit worden ook wel de organische resultaten genoemd en het kost geen geld als iemand dan op je website klikt.

SEA (Search Engine Advertising)

SEA is het tegenovergestelde van SEO. Hier betaal je namelijk om bovenaan te staan en kost het geld als een bezoeker op je website klikt. Je stelt een bedrag per dag in en zodra dat op is sta je er niet meer.

Waarom SEO en SEA uitbesteden?

Om hoger in google te komen moet je echt weten hoe je het kan bereiken en waar kansen liggen. Vaak laten sterken concurrenten hier en daar echt wel steken vallen en als die opvallen en je speelt erop in dan kan het in je voordeel werken. Een online marketing bedrijf heeft de tools die deze fouten kunnen zien, waardoor ze je hierop kunnen wijzen en het verder voor je op kunnen pakken.

Wil je het toch zelf doen besteed dan genoeg tijd aan het volgen van cursussen en maak ook echt tijd om dingen uit te gaan proberen. Je zal gaan merken dat je tegen veel zaken aan gaat lopen en je hebt dan ook echt de tijd nodig om te leren hoe je deze zaken oplost!

Draagt social media bij aan een goede vindbaarheid?

Je zal wel denken; wat heeft social media te maken met een betere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google? Nou dat ga ik je vertellen! Social media zorgt voor meer verkeer naar je website en hoe meer verkeer er naar je website gaat, hoe hoger je autoriteit wordt! Dus als jij social media marketing inzet, dan draagt dan zeker bij aan een betere vindbaarheid!  Hoe meer bezoekers hoe beter! En eigenlijk is de betere term: hoe meer kanalen je inzet om je online zichtbaar te vergroten hoe beter!

https://allinone-media.nl/