Red Services
Image default
Dienstverlening

Het werk van een elektricien

Achter elke lichtschakelaar of elk stopcontact zit er een elektricien die het voor elkaar heeft gekregen. Bijna elk gebouw heeft een elektrisch stroom-, communicatie-, verlichtings- of regelsysteem. En het ligt aan verscheidene elektriciens en helpers om het te installeren tijdens het bouwen van het gebouw en daarna het onderhouden van de verschillende elektra. Als elektricien moet men wel verwachten om op verschillende werkplekken en zelfs regio’s bezig te zijn. Op een dag ben jij de Elektricien Tilburg en de andere ben jij in Doetinchem bezig. Maar dat zal ook wel niet te vaak gebeuren, gezien meeste regio’s wel hun standaard elektriciens hebben.

Wat doet een elektricien dan precies?

Een elektricien installeert en onderhoudt elektrische stroom voor verlichtingssystemen, communicatiesystemen, en verscheidene apparaten. Ze zijn gekwalificeerd om elektrische componenten zoals stroomonderbrekers en transformatoren te inspecteren en gebruiken verschillende testapparatuur om elektrische problemen te identificeren en er wordt verwacht dat ze apparatuur of bedrading repareren of vervangen. Er zijn grofweg twee soorten elektriciens. Eén type is residentieel, dat meestal werkt in particuliere woningen of nieuwbouwwoningen. Het andere type is een interne elektricien die het vaakst werkt in fabrieken of bedrijven met grotere elektrische systemen. Er wordt voorspeld dat er een hoog groeipercentage zal zijn in dit carrière veld op basis van nieuw bouwgroei en alternatieve krachten zoals wind- en zonne-energie.

Verschillende gereedschappen van een elektricien

Een elektricien doet zijn werk door blauwdrukken te lezen die de locatie van stopcontacten, circuits en andere apparatuur onthullen. Hij of zij gebruikt verschillende gereedschappen voor de klus, zoals hand- en elektrisch gereedschap zoals buisbuigers, draadstrippers en elektrisch gereedschap. Ze gebruiken ook hulpmiddelen zoals ampèremeters of voltmeters. De meest gebruikelijke manier om elektricien te worden, is via een stageprogramma dat meestal bestaat uit 144 uur technische training en 2.000 uur betaalde praktische training. Dit kan meestal ongeveer 4 jaar in beslag nemen, waarna meestal een licentie vereist is, afhankelijk van de regelgeving van de regio, bijvoorbeeld om Elektricien Tilburg te zijn, waarin ze zouden kunnen proberen te werken.