Red Services
Image default
Aanbiedingen

Verschillende materialen die worden gebruikt voor sieraden

Er zijn veel verschillende materialen die voor het maken van sieraden kunnen worden gebruikt. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kenmerken, waardoor het meer of minder geschikt is voor verschillende soorten sieraden. In deze blog post, zullen we een kijkje nemen op een aantal van de meest voorkomende materialen die worden gebruikt voor sieraden.

Goud is een populaire keuze voor sieraden omdat het relatief zacht en buigzaam is, waardoor het gemakkelijk te bewerken is. Goud is ook bestand tegen aanslag, waardoor het een goede optie voor stukken die zullen worden vaak gedragen. Echter, goud is ook een zeer duur materiaal, waardoor het onbetaalbaar voor sommige mensen.

Zilver is een andere populaire keuze voor sieraden. Het is een materiaal dat mooi staat wanneer u een koele ondertoon heeft. Zilver zal niet verkleuren en het zal dan ook lang mooi blijven wanneer u uw sieraden goed behandeld.  Zilver is een goedkoper alternatief voor goud, waardoor het voor de meeste mensen betaalbaarder is. Zilver is echter een zachter materiaal dan goud, waardoor het gevoeliger is voor krassen en deuken.

Koper is een minder populaire keuze voor sieraden, maar het heeft een aantal geweldige eigenschappen die het ideaal maken voor bepaalde soorten sieraden. Koper is een zeer sterk metaal, waardoor het duurzaam is en lang meegaat. Koper is ook zeer buigzaam, waardoor het gemakkelijk te bewerken is. Koper kan echter na verloop van tijd dof worden als het niet goed wordt onderhouden.

Roestvrij staal is een andere optie voor sieraden. Het is een zeer sterk en duurzaam metaal, waardoor het ideaal is voor sieraden die vaak gedragen zullen worden. Roestvrij staal geeft geen aanslag en is bestand tegen, zoals de naam al zegt, roesten. Sieraden van dit materiaal zullen lang mooi blijven. U kunt dit materiaal zelfs blijven dragen onder de douche of in de zee.

Sieraden bij Saffier

Bij Saffier hebben we een brede collectie van kwaliteitssieraden. Neem een online kijkje in onze collectie op saffierjuwelier.nl. Wij adviseren u met speciale aandacht tijdens uw bezoek aan onze (web)winkel. 

 

https://www.saffierjuwelier.nl/