Red Services
Image default
Bedrijven

Goede daken van riet

Een rieten dak geeft ieder huis een luxere uitstraling en het staat ook altijd mooi. Vroeger was een rieten dak iets van de armere burgerij maar tegenwoordig is een rieten dak juist ontzettend luxe en zie je het juist steeds meer op de duurdere huizen in bijvoorbeeld gebieden zoals Wassenaar. Maar wat kost een rieten dak bijvoorbeeld? En hoe zit het met de veiligheid? Dat zijn dingen die je van te voren natuurlijk graag wilt weten, maar daar kunnen wij je natuurlijk prima antwoord op geven.

Wat betreft de veiligheid zit het tegenwoordig wel goed met het rieten dak. Er bestaan vandaag de dag een aantal hulpmiddelen die echt hebben bijgedragen aan de veiligheid van rieten daken en het daarmee een veilige optie maken om te overwegen bij de keuze van een dak. Door de stevige constructies van tegenwoordig gaat een rieten dak bovendien tegenwoordig net zo lang mee als de meer reguliere daken van dakpannen en beton en dat is toch zo’n 30 tot 40 jaar.

Een van de stevigste constructie waar je voor kunt kiezen, is een combinatie van riet en dakpannen. Dat klinkt misschien als valsspelen maar het levert een degelijke en zeer stevige constructie op. Doordat de dakpannen onder het riet worden gebruikt, zie je dit dus niet van de buitenkant. Ook met dakpannen als fundament heb je dus in uiterlijk nog steeds een prachtig authentiek dak.

Er is ook nog de keuze voor kunstriet of echt riet. Echt riet lijkt misschien authentieker en kan ook prima worden gekozen, maar het heeft wel een aantal nadelen. Elk riet, ook kunstriet zal onderhevig zijn aan de weersomstandigheden maar op echt riet is het ook nog eens zo dat mossen en schimmels erg goed kunnen groeien. Dat kan de constructie van uw dak ernstig aantasten en daarom is de keuze voor kunstriet soms een betere om te maken.

http://www.rietwerk.nl