Red Services
Image default
Bedrijven

Hoppen op de Griekse eilanden

De vele eilanden van Griekenland, ze zijn maar al te beroemd. En eigenlijk is het ook wel een beetje zonde om er maar eentje aan te doen tijdens je vakantie naar Griekenland. Gelukkig hebben wij nog wel een paar goede vakantie griekenland stedentrips tips om de keuze iets makkelijker te maken. Want waarom je beperken tot een locatie, als je ook kunt gaan eilandhoppen.

Nu denk je bij de Griekse eilanden in eerste instantie misschien al snel aan vakantie griekenland kreta, maar het is belangrijk om te weten dat Griekenland nog veel meer eilanden en zelfs hele eilandengroepen heeft die ook zeer de moeite waard zijn.

Voor diegenen die inderdaad graag meerdere eilanden en plekken willen verkennen, is eilandhoppen dan ook altijd een goede optie. Het beste onderneem je een dergelijke trip tussen mei en begin september. De temperatuur is dan aangenaam en de bootverbindingen zijn dan ook goed en varen op geregeld tijden. De eilanden zijn allemaal met elkaar verbonden via deze bootdiensten en buiten het hoogseizoen heb je minder garantie op deze goede verbinding. Dat heeft alles te maken met de meltemi-wind die vanaf september opsteekt en maakt dat boten dan minder vaak kunnen en zullen oversteken. Uiteraard kun je wel in het laagseizoen voor een reisje eilandhoppen kiezen maar dan is het misschien wel verstandiger om je reisschema niet af te strak in te plannen. De veerdiensten rijden dan zoals uitgelegd minder regelmatig en zijn daardoor minder betrouwbaar.

Een van de populairste eilandengroepen zijn de Cycladen. Hier zie je de authentieke witte huisjes met blauwe kozijnen en deuren zoals we deze van reisbrochures en films kennen. Santorini is het populairste en grootste eiland uit deze groep, maar eigenlijk is het overal wel goed te doen om op vakantie te gaan. Alle eilanden zijn mooi en hebben hun eigen unieke kenmerken.

http://www.vakantiegriekenland.nl