Red Services
Image default
Sport

Zeilschool boten

Zeilschool boten

Een zeilschool is een watersport organisatie die leert cursisten jong en oud alle kneepjes van de watersport. Niet alleen zeilen maar ook surfen. Zeilschool organiseren daarnaast ook kampen voor jongeren om gezellig met zijn allen een aantal dagen te zeilen. Ze beschikken over een aantal boten om de cursisten goede kennis bij te brengen op het gebied van watersport. Er zijn een aantal verschillende boten. Logisch natuurlijk dat je niet direct met een grote boot begint. Hier onder staan een aantal een boten beschreven die door de meeste zeilscholen worden gebruikt. Kleine zeilboten zijn op te delen in kielboten en zwaardboten

Zwaardboten

Er zijn eigenlijk drie soorten zwaardboten.

–       Optimist

–       Eenmansboot

–       Meermansboot

Optimist

De optimist is de populairste en meest frequente zwaardboot voor de jeugd die je aantreft wanneer je leert zeilen. De boot en het zeil zijn niet zo groot en er is plaats voor 1 persoon (1-mansboot). Kortom, het ideale vaartuig om jou iets bij te leren over het zeilen en je tot een volwaardige scheepsmaat op te leiden.  Je moet wel tussen de 8-14 jaar oud zijn. Ben je groter dan 1m60 en weeg je meer dan 50 kg, dan kan je beter terecht in een grotere 1-mansboot of met 2 in de meermansboot.

Eenmansboot

Ben je iemand die graag het roer in eigen handen neemt, dan is zeilen met een 1-mansboot de geknipte sport voor jou. Jij en je boot gaan samen de wind en het water tegemoet.  Aangezien je alleen zit, beslis je zelf welke richting je uitgaat. Wil je de kneepjes van het zeilen onder de knie krijgen en ben je ouder dan 14 jaar of groter dan 1m60, of weeg je meer dan 50 kg, dan kan je leren zeilen in een éénmansboot.

Meermansboot

Streef jij de gedachte na van “met 2 is beter dan alleen” dan kies je best om te zeilen met een meermansboot. Je gaat samen met 1 of meerdere personen aan boord en met de wind in de zeilen zal je met z’n allen het water trachten te trotseren. Vanaf de leeftijd van 14 kan je overstappen naar deze iets grotere boten.

Kielboten

Kielboten zijn er in verschillende soorten en maten. De boten worden onderverdeeld in 4 categorieën

–       Kielboot 1 (CWO)

–       Kielboot 2 (CWO)

–       Kielboot 3 (CWO)

–       Kielboot 4 (CWO)

CWO staat voor commissie watersport opleidingen. Zij is het overkoepelende orgaan voor de watersport die diplomering voor het varen regelt. De disciplines zijn zeer uiteenlopend van roeiboten tot zeezeilen. Een boeiende wereld waarin regels op het water besproken worden om ongelukken te voorkomen en het plezier te bevorderen.

http://www.zeilschoolzuidlaardermeer.nl