Red Services
Image default
Woning en Tuin

Zonnepanelen op een plat dak: een verstandige keuze!

Op gebouwen, kantoorruimtes en woningen met platte daken waren tot voor enkele jaren geleden nog nauwelijks zonnepanelen zichtbaar. Deze trend is aan het keren. Steeds vaker wordt er gekozen voor het gebruik van zonnepanelen op een plat dak. De gedachte dat zonnepanelen op een plat dak minder energie opwekken, klopt gelukkig niet. Panelen op platte daken worden namelijk in een ideale hoek bevestigd, zodat er zoveel mogelijk zonne-energie kan worden opgewekt. In dit blog lichten we enkele grote pluspunten uit die zonnepanelen op een plat dak te bieden hebben.

 

Een flinke stap richting energieneutraal wonen en werken

Het gebruik van zonnepanelen, zeker als u er meer dan 14 op uw dak laat leggen, is een belangrijke stap richting energieneutraal wonen en/of werken. Fossiele brandstoffen raken op, waardoor er naar milieuvriendelijke alternatieven gekeken moet worden. Zonnepanelen op een plat dak zijn dan een mooie stap in de goede richting. U draagt hiermee bij aan de klimaatdoelstellingen die door de overheid opgesteld zijn.

 

Voordelig stroom opwekken

De grote hap die zonnepanelen uit de energierekening nemen, is natuurlijk ook meer dan interessant. Na een eenmalige, flinke investering kunt u, na een terugverduenperiode van gemiddeld 6 tot 10 jaar, genieten van gratis stroom en energie. Aangezien zonnepanelen van de nieuwste generatie minstens 25 jaar meegaan, betekent dat dat u minimaal 15 jaar gratis aan uw energie kunt komen.

 

Een expert helpt u aan de beste zonnepanelen voor een plat dak

Er zijn in de energiesector uiteenlopende typen zonnepanelen te koop voor gebruik op vlakke daken. Welke zonnepanelen voor een plat dak in uw situatie de beste keuze is, is afhankelijk van meerdere factoren. Vraag een informatiegesprek aan met een adviseur, of direct een offerte. Een van onze experts adviseert u dan vrijblijvend over de beste opties die er zijn.