Red Services
Image default
Gezondheid

Botox steeds populairder bij 65 plussers

De populariteit van botox zit volledig in een stijgende lijn, niet alleen bij  mensen die de 40 jaar nog maar net gepasseerd zijn maar ook bij de 65 plussers.  Bij deze groep ondergaat men dan wel meestal relatieve kleine en niet chirurgische ingrepen, een veel gedane operatie  is de mondhoeken omhoog trekken.   Er was in 2014 een percentuele toenamen aan cosmetische behandelingen van 20%.    Is natuurlijk niet verwonderlijk vwant de levens verwachtingen gaan omhoog en er treed een vergrijsing op.   Maar liefst 16% van de bevolking bestaat tegenwoordig uit mensen die ouder dan 65 jaar zijn en de reden dat zij deze botox  behandeling ondergaan is omdat ze zich nog steeds jong en actief voelen en er ook zo willen uitzien.

Mensen rond de 40 of 50 jaar doen een botox behandeling met als doen om er weer als jonge man of vrouw uit te zien en om mensen te laten nakijken.  Voor de 65 plussers heeft men meer als doel  om zich er terug actieve, vrolijker te laten uitzien en niet om er weer 50 jaar uitzien.

Een botox behandeling is natuurlijk niet iets wat je snel eventjes gaat doen. Het is een behandeling waar je eerst even over moet nadenken wat de voordelen zijn en wat de risico’s en welke kosten het natuurlijk met zich mee brengt.  Daarom stelt men ook de vraag of dit geld voor 65 plussers geen weg gegooid geld is. Volgens Loek habbeman niet want zij vind dat de behandeling evenveel resultaat geven en misschien zelfs meer dan bij de jongere generatie. Wel moeten oudere er rekening mee houden dat botox en fillers echte diepe rimpel groeven niet kan wegwerken.

De riscico van deze behandeling is bij oudere wel iets hoger want je spieren reageren altijd op botox en bij ouderen kan er een reactie ontstaan die niet positief uitpakt.  Bij de fronsrimpel heb je ook bijvoorbeeld de kans dat deze nog feller gaat hangen naar de operatie.

 

http://injectableklinieken.nl/nl/