Red Services
Image default
Meubels

Kleine zolder slaapkamer schuin dak

Kleine zolder slaapkamer schuin dak

Een kleine zolder slaapkamer met een schuin dak is niet per se problematisch. Kleine zolderslaapkamers lijken alleen moeilijk te zijn als het gaat om het inpassen van al het meubilair dat je nodig hebt, maar je kunt dat opvangen door flexibele slaapkamermeubels te kiezen, zoals bedden die je kunt ombouwen tot eettafels of tot kleine schrijftafels als dat nodig is. Dat er misschien minder ruimte is om op te bergen is ook geen excuus om je kleine slaapkamer niet netjes en opgeruimd te houden. Maak gewoon gebruik van elk hoekje en zorg ervoor dat alles zijn specifieke plaats heeft waar het gewoonlijk verblijft als het niet in gebruik is.

Op Homemeubels.nl vind je veel leuke ideeën over hoe je een stijlvolle zolderslaapkamer met een schuin dak kunt inrichten.

Kleine zolderslaapkamer verlichting

Het belangrijkste van goede verlichting is het gebruik van voldoende lichtbronnen, zodat geen enkel hoekje in duisternis achterblijft, vooral tijdens die langere wintermaanden, als de tijd verandert en we nog minder daglicht hebben. Kleine zolderslaapkamers met schuine daken hebben zo veel mogelijk lichtbronnen nodig om donkere hoeken te vermijden. Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke verlichting door een dakraam of twee toe te voegen. Je kunt er altijd meer bijzetten als dat nodig is voor de donkere uren van de dag, maar zorg er wel voor dat er genoeg is tijdens de lichtere uren van de dag.

Kleine zolderslaapkamermeubels

Het mooie van een kleine slaapkamer is dat je alles in verhouding krijgt. Het gaat er niet om met al je opmerkelijke spullen te pronken of een indrukwekkende verzameling antiek of eigenzinnige voorwerpen te hebben – het gaat erom wat je hebt slim te gebruiken en er echte blikvangers van te maken. Neem de tijd om na te denken over hoe je zou indelen je kleine zolderslaapkamer het beste meubelen. Kleine kamers zijn meestal sterker met een bijpassend kleurenschema, maar dat is niet altijd nodig voor dit kamertype.

Ideeën voor een kleine zolderslaapkamer

Een ander aspect van een zolderslaapkamer is het schuine dak. Dit betekent dat er wat extra ruimte is aan de kant van je bed, dus waarom zou je die niet gebruiken om wat extra opbergruimte in te bouwen? Als je al niet genoeg kastruimte of laden in je kamer hebt, zijn deze eenvoudige planken voldoende. Een geweldig idee! Kleine zolderkamers kunnen echt gezellig en comfortabel zijn – vooral als je donkere tinten gebruikt zoals bruintinten en grijstinten, die een mellow gevoel afgeven. Kleine slaapkamers zijn ook heel geschikt voor minimalistische interieurs . Maak gebruik van alle beschikbare wandruimte voor rekken, kasten, of gewoon een grote kunstprent. Kleine slaapkamers zijn stijlvol! Ze hoeven helemaal niet oncomfortabel te zijn, want ze kunnen groot genoeg gemaakt worden met slimme inrichtingskeuzes zoals deze hierboven. Kleine kamers zoals die in deze post maken het gemakkelijk om orde en netheid te bewaren. Dus laten we er wat inspiratie uit opdoen!

 

https://www.homemeubels.nl/blog/zolder-slaapkamer/