Red Services
Image default
Aanbiedingen

Buitenkraan plaatsen

Het mooie weer is volop aanwezig. Dit betekent dat een buitenkraan goed van pas komt. Het maakt alles met water buiten een stukje makkelijker. Maar hoe plaats je een buitenkraan?

 

De positie

De plaats van de buitenkraan is erg belangrijk, omdat je makkelijk met een leiding van binnen naar buiten kunt gaan. De hoogte van de buitenkraan moet hoger zijn dan het punt waar je de kraan op de binnenleiding aansluit. Maak eerst een schets van hoe je de buitenkraan wilt plaatsen en welke materialen hiervoor nodig zijn. Op deze manier kun je gemakkelijker klussen.

 

Leidingen plaatsen

Als eerste is het noodzakelijk om de waterleiding af te sluiten die in verbinding staat met de hoofdkraan. De leidingen moeten vooral binnen in de muur plaatsvinden. Het laatste stuk van de buitenkraan moet wel buiten de muur zitten. Die gaat met een bocht door de muur naar buiten. Je kunt de leidingen buigen en op maat maken met een pijpenbuiger en -snijder. 

Zorg er ook voor dat de leidingen goed liggen, zodat er geen water stil komt te liggen in de leidingen. Plaats dan de muurplaat op de muur waar de buitenkraan komt. Schroef daarna de kraan op de muurplaat. Zet daarna alle binnenleidingen vast. 

 

Testen buitenkraan

Als alles is vastgedraaid, is het verstandig om de buitenkraan nog even te testen op lekkages. Meestal is nu alles geregeld. Ben je er niet zeker van? Dan kan je altijd een loodgieter laten langskomen. Die kan gemakkelijk een buitenkraan plaatsen. Twijfel dus niet als het niet lukt om een vakman te bellen voor deze klus.