Red Services
Image default
Beauty en verzorging

KAN GEZICHTSOLIE MOISTURIZER VERVANGEN?

Gezichtsoliën hebben doorgaans een betrekkelijk kleine molecuulgrootte. Lichtgewicht en vaak snel absorberend, zijn gezichtsoliën opgebouwd uit vetzuurketens die de huidbarrière gemakkelijk kunnen passeren. Ze zijn ook uitstekend in staat om andere stoffen dieper in de huid te laten doordringen, daarom worden ze vaak gebruikt in combinatie met serums en vochtinbrengende crèmes. Intens hydraterende gezichtsoliën kunnen helpen de barrièrefunctie van de huid te herstellen of te behouden. In tegenstelling tot de meeste crèmes en lotions, zijn gezichtsoliën in vet oplosbare moleculen (wat betekent dat ze niet in water oplosbaar zijn). Aangezien onze huid voor het grootste deel uit lipiden bestaat, is het logisch dat in lipiden oplosbare producten gemakkelijker door de huid worden opgenomen.

Gezichtsoliën kunnen geweldig zijn voor je huid, maar het is belangrijk te onthouden dat olie en water niet samengaan. Als je te veel olie op je huid aanbrengt, kan het ervoor zorgen dat je huid het vocht uit andere producten niet meer opneemt. Een gezonde en gehydrateerde huid vereist een evenwicht tussen vele factoren, en hoewel gezichtsolie veel voordelen heeft, moet het met mate worden gebruikt. Gezichtsoliën werken goed om de huid glad en zacht te maken en tegelijkertijd de essentiële hydratatie vast te houden. Ze vervangen echter niet de andere ingrediënten die nodig zijn voor een gezonde vochtbarrière. Dus hoewel we niet aanraden om je moisturizer te vervangen door een gezichtsolie, raden we wel aan om er een te gebruiken als de gelegenheid zich voordoet.

De natuurlijke vochtbarrière van uw huid is een ingebouwd verdedigingsmechanisme dat uw huid beschermt tegen verontreinigende stoffen en andere irriterende stoffen. Hoewel sommige mensen denken dat talg verantwoordelijk is voor een gezonde vochtbarrière, bevat deze beschermende laag ook water, cholesterolen, vetzuren, ceramiden en een licht zure pH-waarde. Het behoud van deze niveaus is van vitaal belang voor de gezondheid van je barrière. Wanneer de barrière van je huid wordt verwijderd of beschadigd, wordt ze blootgesteld aan onzuiverheden en bacteriën. Dit kan je huid vatbaar maken voor droogte, puistjes en andere problemen.

De huid kan er gezonder uitzien als deze in balans is, en een van de belangrijkste factoren bij het in balans brengen van de huid is vocht. Dat komt omdat een gezonde huidbarrière – de beschermende toplaag van huidcellen die vocht binnenhoudt – bestaat uit een combinatie van water, cholesterolen, vrije vetzuren, ceramiden en een licht zure pH-waarde. Maar soms heeft je huid hulp nodig om al deze factoren in balans te houden. Korean skincare is goeie hulp zoals COSRX creams.

https://www.kocosmo.nl/