Red Services
Image default
Zakelijke dienstverlening

Schilderen en administratie, het kan gecombineerd worden.

De zomerperiode komt eraan, dus veel mensen in Nederland besluiten weer om hun huis een opfrisbeurt te geven met een likje verf. Echter is het huis te groot om dit zelf te doen, dus schakelen ze een schilder in.

Het beroep van schilder stamt uit de middeleeuwen. De schilder was normaal lid van een gilde, die met zijn meester-schilder en gezellen aan het onderhoud van de gebouwen werkte. Ze moesten in die tijd op de wapenschilden het heraldisch wapen van de stad schilderen. Hier komt de naam schilder vandaan.

Vanwege deze drukte heb je als ondernemer niet alle tijd meer om de salarisadministratie te regelen van je bedrijf. Om deze administratie makkelijker en sneller te maken zijn er diverse salarissoftware beschikbaar. Mocht je uiteindelijk nog steeds geen tijd hebben om de online salarisadministratie zelf te regelen, dan kun je ervoor kiezen om de loonadministratie uit te besteden aan een extern bureau. In de gevallen als ondernemer van een schildersbedrijf is dit eigenlijk ook handiger, omdat de CAO en de bedrijfstakregelingen ingewikkeld in elkaar zitten.

Als de salarisadministratie op orde is, zorgt het ook voor tevreden werknemers. De salarissen worden op tijd uitbetaald en er is overzicht in de betalingsgegevens. Je hoeft je bij de salarissoftware ook niet in zijn geheel te verdiepen in de loonbelastingen en afdrachten.

Als alle administratie makkelijker en sneller geregeld kan worden voor je bedrijf, is het ook geen belemmering meer om meer opdrachten aan te nemen en eventueel meer werknemers in dienst te nemen. De tijd die je normaal in de administratie steekt kun je nu gebruiken als rusttijd of juist om extra opdrachten in te plannen. Meer opdrachten zal ook meer inkomsten betekenen, waardoor de kosten die je maakt voor de salarissoftware of uitbesteding van de loonadministratie makkelijker gedekt zal kunnen worden. Laat dat goede weer dan maar snel komen.

http://www.cbbs.nl/